U Kladovu, Negotinu i Majdanpeku 459 aktivno zaraženih korona virusom 1Kladovo Foto: J.B.K.

Prema najnovijim informacijama nadležnih zdravstvenih ustanova u opštinama Kladovo, Negotin i Majdanpek dvocifren je broj novoinficiranih. Iako je prisustvo virusa potvrđeno kod 11 osoba, u kladovskoj opštini je broj aktivno zaraženih u padu budući da se oporavilo 15 obolelih, te su na teritoriji ove podunavske opštine aktivno pozitivna 142 bolesnika.

Podaci nadležnih kažu da su virusom korona od početka epidemije inficirane 2.183 osobe, izlečen je 1.961 oboleli, a od posledica virusne infekcije preminulo je 80 pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana u Negotinu je registrovano 13 novozaraženih, starosti od 11 do 79 godina. Prema podacima negotinskog Zdravstvenog centra, od 59 obrađenih testova, 22 procenta testiranih bilo je pozitivno. Juče je u kovid amblanti ZC Negotin obavljeno 47 prvih i 21 kontrolni pregled.

U opštini Negotin trenutno ima 205 aktivnih slučajeva, saopštio je opštinski Štab za vanredne situacije, kao i da se na kovid odeljenjima negotinskog Zdravstvenog centra leči 23 pacijenta sa bronhopneumonijom od kojih je 17 na kiseoniku.

Tokom jučerašnjeg dana hospitalizovana su četiri pacijenta, dok je dvadesettrogodišnjak sa težom kliničkom slikom transportovan je u kovid bolnicu u Кruševcu, na dalje lečenje.

Više izlečenih nego inficiranih korona virusom tokom jučerašnjeg dana uticalo je da broj aktivno zaraženih u majdnapečkoj opštini bude u padu. Naime, prema podacima Doma zdravlja Majdanpek juče je testirano 57 osoba, pozitivno je bilo 12, a kako se oporavilo 15, broj aktivno zaraženih smanjen je na 112. Jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije i to je peta žrtva korone u četvrtom talasu.

Brojniji su pacijenti koji dolaze na kontrolne preglede i juče ih je bilo 66, u kovid ambulantama obavljen je 21 prvi pregled, a kod šestoro pacijenata ustanovljena je pneumonija. U kovid bolnicama su na lečenju 22 pacijenta sa težom kliničkom slikom, a na kućnom lečenju su nakon otpusta četiri bolesnika. U izolaciji se nalaze 142 lica.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.