U Kladovu počela pomoć u kući starijima i osobama sa invaliditetom 1Foto: Pixabay/Geralt

Od ovog meseca u kladovskoj opštini pet gerontodomaćica pružaće pomoć u kući starijim ljudima i osobama sa invaliditetom tokom devet meseci, na koliko je Opština Kladovo zaključila ugovor sa Udruženjem “Inkluzija danas“ iz Prokuplja.

Ugovor se odnosi na pružanju usluge socijalne zaštite – pomoć u kući starijim osobama i osobama sa invaliditetom i vredan je 4.230.000  dinara, pri ćemu je Opština obezbedila dva miliona dinara, a preostala sredstva Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U lokalnoj samoupravi kažu da je potpisavanjem ugovora sa Udruženjem „Inkluzija danas“ omogućena pomoć u kući populaciji kojoj je ona  neophodna.

„U vreme vanredne situacije izazvane korona virusom gerentodomaćice su pokazale maksimalnu odgovornost u radu, obavljajući poslove i van ugovorenih obaveza i zaslužuju pohvale za besprekorno angažovanje na terenu. To nam garantuje uspešnu realizaciju i ove faze programa Pomoć u kući“, rekao je predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

Gerontodomaćice će održavati higijenu korisnika i prostora u kom one žive, nabavljati lekove i namirnice, plaćati račune i druge neophdne usluge.

Za ove poslove angažovane su žene sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Kladovu koje su završile obuku i dobile sertifikate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari