U Kragujevcu gužve za vakcinisanje, Sinofarmom revakcinisano 2.165 građana 1Lepenički bulevar: Kragujevac Foto: Milan Nikić

U Kragujevcu je danas od osam do 13 časova Sinofarm vakcinom revakcinisano 2.165 građana, a mnogi od njih kojima je zakazana revakcinacija i onih koji nisu poštovali rokove, stvorili su gužvu ispred ulaska u halu, rekla je danas FoNetu menadžerka za komunikacije sa javnošću Danijela Petrović.

Ona je objasnila da su u hali bile uobičajene lekarske ekipe i da su u halu ulazile grupe od 20 građana, ali da su mnjogi od njih bili bez dokumentacije o primljenoj prvoj dozi i bez odštampanog poziva za revakcinaciju, zbog čega su zdravstveni radnici morali da kompjuterski da proveravaju kako ne bi došlo do grešaka.

Pored toga, ispred ulaza je bilo mnogo građana koji su došli čitav sat pre zakazanog roka, kao i onih koji su želeli da se vakcinišu iako nisu imali zakazani termin, navela je Petrović.

Ona je najavila da će danas od 15 do 20 časova kineskom Sinofarm vakcinom biti imunizovano još 335 građana kojima je zakazana vakcinacija, a građanima je sugerisala da ne dolaze pre zakazanog vremena ai i da poštuju mere protiv širenja epidemije – nose maske i drže distancu.

Uprkos tome nekoliko stotina građana tokom celog prepodenva tiskao se na platou ispred hale pokušavajući da što pre uđu, a povremeno je dolazilo do verbalnih čarki sa komunalnim policajcima koji su stajali na ulazu i njihovih kolega koji su pokušavali da formiraju kolonu.

U Kragujevcu je, zaključno sa današnjim danom drugu, dozu vakcine protiv korona virusa primilo više od 30.000 građana.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, od početka masovne imunizacije do 12. marta, u Kragujevcu je protiv korona virusa vakcinisano 61.685 građana.

Vakcinu Sinofarm primilo je 47.892 građana, Fajzer 4.496, Sputnjik 7.341 i Astra Zeneka 1.956.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari