U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici vakcinacija moguća i bez prijave 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

U Kruševcu i Sremskoj Mitrovici od danas na posebnim punktovima protiv korona virusa mogu da se vakcinišu građani stariji od 60 godina koji se prethodno nisu prijavili preko E-uprave ili putem telefona.

Kako je javio reporter RTS, u kruševačku halu sportova već stižu prvi građani koji žele vakcinu a nisu se prijavili.

Epidemiolog Predrag Pavlović rekao je za RTS da je organizovano 10 punktova i da su na raspolaganju dve vakcine – kinseka proizvođača „Sinofarm“ i britanska firme „Astra Zeneka“.

„Astra Zeneka nije potpuno nova vakcina, spada u grupu vektorskih vakcina koje se već više godina koriste, koristi se kao nosač drugi virus pa se na bezazleni stavlja komponenta korone i brzo se dobija zaštita“, ukazao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, danas kreće i vakcinacija u okolnim selima, a u planu je, zavisno od interesovanja, da se otvore i drugi punktovi u drugim ambulantama u gradu.

Dodaje da su „na granici“ sa medicinskim radnicima, ali ističe da sve ide glatko i brzo jer je organizacija dobra, a ekipe uigrane.

Prvom dozom je u Rasinskom okrugu vakcinisano oko 30.000 ljudi, od kojih 17.000 u Kruševcu. U celom okrugu drugom dozom je vakcinisano oko 20.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari