U Lajkovcu trenutno besni politički rat pred formiranje lokalne vlasti.

Posle ponovljenih izbori na jednom biračkom mestu u Lajkovcu Srpska napredna stranka je ostala bez jednog odbornika i apsolutne većine, a partije koje su prešle cenzus obelodanile su da će formirati vlast bez naprednjaka.

Prošle nedelje su predstavnici SPS, DS, DSS – Dveri – Ravnogorski pokret i SRS obelodanili da su potpisali koalicioni sporazum na osnovu kog će upravo ova koalicija biti buduća vlast u Lajkovcu. Na informaciju o potpisanoj koaliciji najpre je lajkovačkim medijima izjavu dao bivši predsednik Opštine Živorad Bojičić tvrdeći da to nije tačno i da će se tek na sednici videti da naprednjaci imaju većinu, odnosno 18 odbornika. „Ja ostajem pri ranijim tvrdnjama, koalicija oko SNS i liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ će imati većinu i ta koalicija će sa svojim partnerima imati vlast u kontinuitetu. Do kraja juna biće održana konstitutivna sednica SO Lajkovac“, izjavio je medijima Bojičić.

Ovakva tvrdnja lajkovačku javnost nije mnogo iznenadila jer gradom uveliko kruže priče o pritiscima koje trpe odbornici pomenute četiri liste. Izvor Danasa navodi da je trenutno u Lajkovcu vrlo aktuelna priča o prelasku jednog od odbornika SPS-a na stranu naprednjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.