U Majdanpeku 11, a u Kladovu 24 novoobolelih od korona virusa 1Foto: J. B. K.

Od ponedeljka do juče u majdanpečkoj opštini evidentirano je 17 novih slučajeva korona virusa i sa pet aktivno zaraženih došlo se do 21 aktivnog slučaja virusne infekcije.

Juče je u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek testirano 50 osoba i kod 11 je potvrđeno prisustvo virusa. Klinička slika obolelih ne zahteva hospitalizaciju, tako da su svi pacijenti na kućnom lečenju.

Prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja, od poečtka epidemije u ovoj je opštini korona virusom inficirano 1.510 osoba, do sada se oporavilo 1.435, a od posledica korona virusa preminula su 53 pacijenta.

Broj novozaraženih u opštini Kladovo na dnevnom nivou, kao i broj aktivno zaraženih je u porastu.

Prema izveštaju kladovskog Zdravstvenog centra registrovana su 24 nova slučaja inficiranja virusom, izlečeno je šest bolesnika i na teritoriji opštine aktivno zaražene su 142 osobe.

Zdravstveni radnici situaciju ocenjuju kao nepovoljnu, ističući da je neophodno pojačati poštovanje preventivnih mera i vakcinaciju, kao najdelotvorniji način borbe protiv virusa.

U ovoj je opštini od početka epidemije od virusne infekcije obolelo 1.927 osoba, izlečeno je 1.707 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 78 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari