U Majdanpeku, Kladovu i Boru više izlečenih od novoobolelih 1Foto: Majdanpek, autor Dragoslav Ilić

Tokom jučerašnjeg dana u opštini Majdanpek registrovano je 25 novih slučajeva virusa, a u isto vreme spisak oporavljenih uvećan je za još 25 pacijenata, tako da je u ovoj opštini 145 osoba aktivno zaraženo kovidom.

Broj kontrolnih pregleda dvostruko je veći od prvih pregleda u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja. Juče je pregledano 47 pacijenata, od čega je 16 bilo prvih pregleda, a kod četiri pacijenta dijagnostikovana je pneumonija. U tercijarnim zdavstvenim ustanovama u Nišu i Beogradu hospitalizovano je 13 pacijenata, a na kućnom lečenju nakon otpusta je takođe 13 pacijenata, saznaje Danas od direktora Doma zdravlja, dr Dragana Fudulovića.

Smanjuje se i broj aktivno zaraženih zdravstvenih radnika, sada ih je samo dvoje. Broj zaraženih po naseljima nije se naročito promenio, ali je manje ljudi koji su zbog kontakata u izolaciji i sada ih je 205. Od početka epidemije korona virusom u majdanpečkoj opštini zaraženo je 615 lica, do sada je izlečeno 453, a od posledica virusne infekcije preminulo je 17 pacijenata.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo u kladovskoj opštini prisustvo korona virus potvrđeno je kod još 15 građana, od virusne infekcije oporavilo se 19 osoba, pa je broj aktivno pozitivnih smanjen na 308 pacijenata.

Među aktivno zaraženima je i 28 zaposlenih u Zdravstvenom centru, a od ukupnog broja trenutno inficiranih u tercijarnim ustanovama u Nišu i Beogradu leči se 39 pacijenata iz kladovske opštine. Inače, u ovoj je opštini od početka epidemije korona virusom zaraženo 1056 osoba, a od posledica infekcije preminulo je 35 pacijenata.

U Boru su, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, zabeležena 34 nova slučaja virusa, a s obzirom da se u međuvremenu oporavilo 49 osoba, ukupan broj aktivih slučajeva virusne infekcije manji je nego juče.

Na teritoriji grada je 753 osoba aktivno pozitivno na korona virus, saopštila je između ostalog pres služba Grada Bora. U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima na lečenju 103 bolesnika, a kod 80 hospitalizovanih potvrđeno je prisustvo virusa korona.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantu “Metalurg” javila su se 32 pacijenta sa potencijalnim simptomima virusa, u ambulanti „Rudar“ zabeleženo je 55 kontrolnih pregleda, dok je na prijemnim odeljenjima bolnice zabeleženo 67 pregleda. Čeka se 50 rezultata prethodno uzetih briseva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari