Prvostepene presude od dve i dve i po godine za kršenje izolacije u Požarevcu 1Foto: Saobraćajna policija

 G. M. (32) iz Dubravice kod Požarevca prvostepeno je osuđen na dve godine zatvora, na suđenju koje je obavljeno video linkom između Osnovnog suda i istražnog zatvora.

On je osuđen jer je prekršio samoizolaciju koja mu je naložena naredbom na graničnom prelazu Horgoš.

Isti sud izrekao je kaznu i za M.R. (60) iz Žabara, koji je osuđen na dve i po godine zatvora, takođe zbog napuštanja samooizolacije.

Ovo nisu pravosnažne presude i osuđeni na njih imaju pravo podnošenja žalbe.

U Nišu 12 osoba starijih od 65 godina prekršilo policijski čas

Od početka uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, Policijska uprava u Nišu podnela je prekršajne prijave zbog nepoštovanja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja protiv 33 lica, potvrđeno je Danasu u policiji.

U niškoj PU su kazali da je među osobama koje su prekršile zabranu kretanja od 17 časova do pet časova ujutru 12  osoba starijih od 65 godina.

U poslednja 24 časa prekršajne prijave zbog kređenja takozvanog policijskog časa podnete su protiv šest osoba.

U Novom Pazaru osmoro kršilo mere

Novopazarska policija je u poslednja 24 sata podnela sedam prekršajnih i jednu krivičnu prijavu protiv osoba koje su kršile mere propisane u borbi protiv širenja korona virusa, saopštila je jutros Policijska uprava.

Krivična prijava, po nalogu Osnovnog tužilaštva, podneta je protiv osobe koja je kršila meru samoizolacije, a po presudi Osnovnog suda, po hitnom postupku, ona je upućena u karantin u pritvorskoj jedinici u Pirotu.

Prekršajne prijave podnete su protiv pet osoba koje je policija zatekla van kuća i stanova u periodu od 17 časova popodne do pet ujutru, a dve protiv građana starijih od 65 godina koji se nisu pridržavali zabrane izlaska iz kuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari