U Novom Pazaru 114 novoobolelih od korona virusa 1Novi Pazar Foto: Senad Župljanin

Novopzarski Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) danas je registrovao 91 novoobolelu osobu od virusa korona, a od toga 89 je iz ovog grada.

U prethodna dva dana, na bolničko lečenje primljen je 31 pacijent, a na kućno lečenje otpušteno je samo 11.

Najviše hospitalizovanih je iz Novog Pazara, 18.

Za minulih 48 sati u Opštoj bolnici, od posledica ovog virusa, preminula su još tri pacijenta – dva iz Novog Pazara i jedan iz Raške.

U Opštoj bolnici i u Novopazarskoj Banji smešteno je 187 pacijenata. Na respiratorima je devet, a na kiseoničkoj terapiji pet osoba.

Od 77 urađenih brzih antigenskih testova, kod 23 je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Broj prvih pregleda i dalje je trocifren. Od 234 pregledana, prethodnog dana, 107 je sa
simptomima kovid 19.

Raste i broj osoba u samoizolaciji. Do sada ih je evidentirano 887, a više od 200 su aktivni.

Danas i sutra u Novom Pazaru boravi delagacija Svetske zadravstvene organizacije (SZO), kancelarija u Srbiji, koju predvode šef kancelarije Marjan Ivanuša i koordinator za vanredne situacije Miljan Rančić.

Cilj njihove posete je upoznavanje sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u gradu i pružanje pomoći u vođenju kampanje za imunizaciju.

Danas su obišli zdravstvene ustanove u gradu, dva vakcinalna punkta, verske zajednice i Državni univerzitet Novi Pazar (DUNP).

Predstavnici SZO sutra će posetiti Opštu bolnicu i Gradski štab za vanredne situacije i razgovaraće sa novopazarskim gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

Nakon toga, na DUNP, Internacionalnom univerzitetu i Fakultetu za islamske studije (FIS) biće održane tribine na kojima će se govoriti o epidemiološkoj situaciji u značaju vakcinisanja za sprečavanje širenja epidemije.

Imunizacija protiv virusa korona, u Novom Pazaru, ide uzlaznom linijom.

U Zavodu za javno zdravlje kažu da se, na četiri punkta, prosečno dnevno vakciniše 100 ljudi.

Do sada je vakcinisano i revakcinisano više od 13.300 Novopazaraca. Prvu dozu je primilo 8.500, a drugu dozu više od 4.300.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari