U novopazarskoj Opštoj bolnici još 11 zaraženih korona virusom 1Opšta bolnica Novi Pazar Foto: www.obnp.co.rs

U novopazarskoj Opštoj bolnici, sve više je hospitalizovanih osoba zaraženih korona virusom. Prethodnog dana na bolničko lečenje je primljeno 11 novih pacijenata – 7 iz Novog Pazara, 3 iz Tutina i jedan iz Sjenice.

Na lečenju se trenutno nalazi 50 obolelih – 49 na Infektivnom odeljenju i jedan pacijent je u Respiratornoj jedinici. Od ovog broja na respirator je priključen jedan, a na kiseoničkoj terapiji su četiri inficirana.

Nažalost, prethodnog da na jedna osoba je preminula od posledica korona virusa.

Broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja i dalje je trocifren. Obavljena su 144 pregleda, 63 su bili prvi pregledi osoba sa simptomima korone. U poslednja 24 sata testirane su 82 osobe – 49 brzim antigenskim testovima i 33 PCR. Od 49 uzorkovanih brzim antigenskim testom više od pola, 26, su pozitivni.

Da se situacija, u ovom gradu,komplikuje pokazuje i podatak da su, samo pre 19 dana, na bolničkom lečenju bila tri pacijenta zaražena ovim virusom.

Opšta bolnica je, od pre tri dana, u kovid sistemu.

Na društvenim mrežama postavlja se pitanje da li ta zdravstvena ustanova spremno dočekuje četvrti talas korona virusa. Tvrdi se da nedostaju alkohol, pominju se dve tone, dezinfekciona sredstva, kanistri za alkohol i druga oprema i da se, ponovo, traži pomoć od privrednika i građana iz dijaspore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari