U OŠ "Branko Radičević" u K. Mitrovici nastavljen protest roditelja zbog online nastave (VIDEO) 1OŠ Branko Radičević u K. Mitrovici Foto: KoSSev

Otvorenom učionicom u dvorištu OŠ „Branko Radičević“ u Kosovskoj Mitrovici, na kojoj je deci održan čas likovnog, započeo je treći dan protesta roditelja u znak nezadovljstva zbog odluke da njihova deca ne idu u školu, već prate online časove.

Oni treći dan zaredom traže odgovore na pitanja prema čijem sistemu rade srpske škole na KiM, zašto se roditelji „ništa ne pitaju“ kada je u pitanju obrazovanje njihove dece, navodeći da prema podacima o broju obolelih, Sever Kosova nije u crvenoj zoni i da validnog razloga za to da deca časove održavaju na daljinu, nema.

Svoje zahteve, izneli su danas i načelniku ŠU za Kosovo i Metohiju Ivanu Zaporožcu.

Roditelji su sastankom zadovoljni, ipak kažu, odgovor na svoja pitanja ni danas nisu dobili, ali jesu obećanja. Ipak, nadaju se „i čvrsto verujemo, ovo je korak napred: „Načelnik je obećao da će uraditi sve što je u njegovoj moći, te da će poslati dopis i reakciju roditelja Ministarstvu.“

Dodaju da su na današnjem sastanku, načelniku skrenuli pažnju i na druga dešavanja u školama koja ih brinu. Nisu, međutim, precizirali na koje konkretne slučajeve se njihove pritužbe odnose, ali su istakli da je u pitanju odnos roditelj-nastavnik.

Poručuju da njihov cilj nije politički orijentisan, već da samo žele da njihova deca školovanje nastave u klupama i sa svojim nastavnicima.

Ipak, s obzirom na to da deca ni sutra neće biti u klupama, roditelji planiraju da proteste nastave“.

Kako su prvog dana naveli, 26. avgusta, škole na KiM nisu bile u trećem modelu nastave Ministarstva prosvete Srbije.

„Okupljaćemo se svaki dan, dok nam Ministarstvo ne da konkretan odgovor zašto nam deca 1. septembra nisu krenula u školu, a nismo bili u crvenoj zoni“, poručuju.

Sledeća stanica im je, kažu, direktorka škole „Branko Radičević“, koja im je pre dva dana takođe kazala da će Ministarstvu Srbije poslati dopis, a koja je, kako danas tvrde ovi roditelji, pokušala da istera roditelje i decu iz dvorišta škole.

Ovu situaciju naši reporteri nisu uspeli da zabeleže s obzirom na to, da se prema izjavi roditelja, dogodilo odmah nakon što su se roditelji pojavili u školskom dvorištu.

Kako su nam posvedočili, policija je navodno dobila dojavu da se ispred škole održava skup i da oni zbog primene antikovid mera, isti moraju da spreče.

Roditelji su ukazali na to, da se radi o manjoj grupi, da borave na otvorenom, i to na istom mestu na kojem se svakodnevno održavaju sportske aktivnosti.

S obzirom na i danas zaključana vrata škole, roditelji su simbolično, odlučili da crteže koja su deca danas naslikala ostave na vratima škole, kao poklon školi.

Ipak, otvorena učionica za decu će se nastaviti i sutra, sa početkom od 11 časova takođe u dvorištu OŠ „Branko Radičević“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “U OŠ „Branko Radičević“ u K. Mitrovici nastavljen protest roditelja zbog online nastave (VIDEO)”

  1. Svako se brani dete, pravo, skole..Ovo su roditelji a ne ove neka interes oca ne beskicmene krpe u ostatku Srbijo! Niti postoji epidemija niti postoji virus!

  2. Nasi cekaju da krenu Albanci u skolu. Onda ce srpska skolska uprava da obavesti Beograd da upali zeleno svetlo i dozvoliti i nasoj deci da idu u skolu.
    Da li mi to radimo po njihovom planu odrzavanja nastave?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.