U padu broj aktivno pozitivnih u Borskom okrugu 1Foto: J.B.K.

Svakodnevno se registruju novi slučajevi zaražavanja korona virusom u Borskom okrugu, ali je zahvaljući većem broju oporavljenih, prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova i štabova za vanredne situacije, broj aktivno zaraženih u Borskom okrugu u padu.

U sve četiri lokalne samouprave, Negotinu, Boru, Kladovu i Majdanpeku aktivno pozitivne su 923 osobe.Najviše ih je u Negotinu – 373, najmanje u Majdanpeku – 92.

Na kovid odeljenjima bolnica u Negotinu i Boru hospotalizovana su 94 pacijenta.

U poslednja dva dana u Negotinu, prisustvo korona virusa laboratorijski je potvrđeno kod 36 osoba odnosno kod 24,2 odsto testiranih.

Opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je takođe da su na kovid odeljenjima Zdravstvenog centra Negotin zbrinuta 42 pacijenta sa bronhopneumonijom, pri čemu je 30 na kiseoničkoj potpori.

U padu broj aktivno pozitivnih u Borskom okrugu 2
Majdanpek Foto: J. B. K.

Tokom prethodna dva dana hospitalizovano je sedam, a pet pacijenata je otpušteno na kućno lečenje, jedan oboleli je transportovan u kruševačku kovid bolnicu, a jedan pacijent preminuo od posledica virusne infekcije.

U Boru je u minula dva dana trostruko više izlečenih, no novozaraženih i na teritoriji grada je ispod 300 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da su evidentirana 33 slučaja zaražavanja korona virusom i da je aktivno pozitivno 289 osoba.,

Na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice na lečenju su 52 bolesnika.

Juče je u kladovskoj opštini registrovano 11 novih slučajeva zaražavanja korona virusom, oporavilo se 12 obolelih i aktivno pozitivno je 169 osoba.

U padu je i broj aktivno zaraženih u majdanpečkoj opštini gde su tokom jučerašnjeg dana od 27 testiranih, četiri osobe bile pozitivne na virus.

Nešto više od polovine aktivno zaraženih nije primilo nijednu dozu vakcine protiv kovida, a najviše obolelih – 25 je u populaciji od 25 do 49 godina.

Zbog težeg zdravstvenog stanja u kovid bolnicama van Majdanpeka hospitalizovano je 13 pacijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari