U Nacionalnoj kući fudbala u Staroj Pazovi predstavnici nemačke kompanije „Milbauer“ i Opštine Stara Pazova potpisali su ugovor o dodeli zemljišta za početak izgradnje prestižnog tehnološkog parka u ovoj opštini. U pitanju je grinfild investicija od 10 miliona evra, koja će u početku zaposliti 100 stručnjaka.


Realizacijom ovog dokumenta biće omogućeno da već na proleće započne proizvodnja elemenata visoke tehnologije za podršku identifikacionim dokumentima namenjenih području skoro čitavog Balkana.

Direktor kompanije „Milbauer“ u Srbiji Bojan Stojadinović prilikom potpisivanja ugovora naglasio je da se menadžment kompanije odlučio za investicije u našoj državi, jer je prepoznao dobar razvoj i potencijal Srbije. „Milbauer“ se bavi tehnologijom za izradu identifikacionih dokumenata, kompletnih e-government rešenja, kao i izradom širokog spektra preciznih delova najrazličitijih namena.

– Otprilike polovina stranih investicija koje su došle u Srbiju, našle su svoje mesto na teritoriji Vojvodine, čime se posebno ponosimo, a još više se ponosimo činjenicom da je pre 10 godina Srem bio u ekonomskom smislu jedan od najnerazvijenijih delova naše zemlje, a sada Srem prednjači u privlačenju stranih investicija. I sama Opština Stara Pazova, u protekle tri godine, doživljava ekspanziju uprkos postojanju globalne krize i pridružuje sa opštinama kakve su Inđija i Pećinci u broju, dinamici i brzini ulaska novih investicija.Kad kažemo „Mercedes“, „Volvo“, „Nestle“, „Gorenje“ i danas „Milbauer“, onda već ta imena i ti brendovi sami po posebi govore koliko su ljudi iz Opštine Stara Pazove učinili mnogo da bi se u potpunosti promenio profil ove sredine – rekao je povodom potpisivanja predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari