U požarevačkoj kovid bolnici 99 pacijenata, 17 iz Beograda 1Foto: Z.V.

Iz kovid bolnice u Požarevcu saopštavaju da je tamo trenutno na lečenju 99 pacijenata sa simptomima korona virusa, od kojih je 17 iz Beograda  a ostali su iz Braničevskog okruga. Infekcija kovid 19 je potvrđena kod više od 60 lica dok za ostale čekaju rezultate testova.

Tokom jučerašnjeg dana u bolnici je bilo 22 pregleda, od čega 9 novih prijema na bolničko lečenje.

Tri pacijenta su na respiratoru, a pet na neinvazivnoj ventilaciji (NIV).

Oko 60 njih prima dodatni kiseonik, sve češći su teži oblici infekcije, pa je i opšta klinička slika kovid pacijenata uglavnom teška.

Na današnji dan infekcija je potvrđena kod 54 zaposlena u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je 4 hospitalizovano i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Kako se navodi u saopštenju, počeli su kontrolne testove kod zdravstvenih radnika kojima je istekao period izolacije pa očekuju da se jedan broj njih vrati na posao.

Zbog kritičnosti situacije i sve većeg broja novoobolelih u Braničevskom okrugu, iz bolnice apeluju na građane da poštuju sve propisane i preporučene mere zaštite.

Inače, prema današnjem izveštaju  Regionalnog zavoda za javno zdravlje, proteklog vikenda u Braničevskom okrugu potvrđena su 43 nova slučaja Covid-19.  U Podunavskom okrugu  potvrđeno je 35 novih slučajeva pozitivnih na korona virus. U Požarevcu je u toku proteklog vikenda registrovano 27 novih slučajeva zaraze.

U požarevačkoj kovid bolnici 99 pacijenata, 17 iz Beograda 2
Foto: Z.V.

Po rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Požarevac Ane Jovanović,  trenutno se prate kontakti novoregistrovanih slučajeva i situacija je za sada pod kontrolom ali se apeluje na pridržavanje svih mera zaštite, posebno nošenja maski i držanje fizičke distance.

Nakon Požarevca gde je  registrovano 27 novih slučajeva pozitivnih na virus Covid-19, najviše zaraženih ima u Petrovcu na Mlavi 7, u opštini Veliko Gradište 5 novih slučajeva i u opštini Žabari 3 nova slučaja zaraze. U Opštini Malo Crniće   registrovan je 1 novi slučaj Kovida u toku proteklog vikenda.

U Požarevcu je sada broj potvrđenih slučajeva 541, u Velikom Gradištu 69, u Petrovcu na Mlavi  ukupno 243,   Kučevu 51,  Žagubici 31, Žabari 27,  Golubcu 20 registovanih i Malom Crniću 23 slučaja Covida-19.

U Smederevu je tokom proteklog vikenda registrovano 20 novih slučajeva zaraze virusom Kovid 19. U Smederevskoj Palanci 8 i u Velikoj Plani 7 novozaraženih osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari