Turski vatrogasci uz pomoć aviona već peti dan pokušavaju da lokalizuju požar koji je uništio više od 4.000 hektara šume na obali Sredozemnog mora, kod Antalije, i koji preti ovom poznatom turističkom središtu, saopšteno je juče u Istanbulu. Dosad su dve osobe poginule, a strahuje se da ima još žrtava.

Turski vatrogasci uz pomoć aviona već peti dan pokušavaju da lokalizuju požar koji je uništio više od 4.000 hektara šume na obali Sredozemnog mora, kod Antalije, i koji preti ovom poznatom turističkom središtu, saopšteno je juče u Istanbulu. Dosad su dve osobe poginule, a strahuje se da ima još žrtava. Vatra je uništila 60 kuća, škola, džamija i na desetine seoskih objekata. Guverner Antalije je rekao da je ovo najgori požar koji je zahvatio Tursku poslednjih godina.
Kako je navedeno, više od 1.500 vatrogasaca uz pomoć 15 aviona pokušava da lokalizuje požar. Zvaničnici su saopštili da će država nadoknaditi štetu.
Požar je zahvatio seriju istorijskih lokaliteta duž mediteranske obale, a najviše je stradao antički amfiteatar u Aspendosu, 37 kilometara od letovališta u Sidu.
Antalija ima veoma bogatu kulturnu baštinu iz vremena antičke grčke civilizacije. Više od sedam miliona turista leti boravi u Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari