U Smederevu pronađeno 4.700 litara ilegalnog dizel goriva 1Foto: N. K.

Policija u Smederevu podnela je krivičnu prijavu protiv muškarca u čijim je prostorijama pronađeno 20 metalnih buradi i jedan plastični bidon sa oko 4.700 litara dizel goriva bez dokaza o poreklu, za koje se sumnja da je preprodavao na crnom tržištu, saopštio je MUP.

Policija u Smederevu je, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom i Poreskom policijom, podnela krivičnu prijavu protiv tridesetsedmogodišnjeg muškarca iz okoline Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljeno skladištenje robe i nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

Kako se navodi u saopštenju, policijski službenici su, u pomoćnim prostorijama osumnjičenog, pronašli 20 metalnih buradi i jedan plastični bidon sa oko 4.700 litara dizel goriva bez dokaza o poreklu, koje je on, kako se sumnja, preprodavao na crnom tržištu.

Nakon uzorkovanja i provere od strane Republičke tržišne inspekcije, utvrđeno je da gorivo ne sadrži potrebne markere i da je stranog porekla, odnosno da nije legalno nabavljeno u Republici Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari