U Srbiji sutra hladno i vetrovito, povremeno sa slabim snegom 1Foto: K. Bondžulić/Danas

U Srbiji će sutra biti oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom slabog i umerenog intenziteta što će u većini mesta usloviti stvaranje snežnog pokrivača, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša i susnežica se samo još ujutru očekuju ponegde na jugu i jugoistoku Srbije, a u Negotinskoj Krajini i tokom prepodneva.

Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, na istoku Srbije i sa olujnim udarima, uveče u slabljenju.

Jutarnja temperatura biće od minus jedan na severu do četiri na jugu i istoku. Temperatura će tokom dana biti u padu i posle podne će biti između minus tri i minus jedan, u Negotinskoj Krajini oko jednog stepena.U Beogradu će biti oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, oko nula stepeni.

U utorak će dan biti leden, ujutru slab i umeren mraz, a dnevna temperatura ispod nule. Tokom dana oblačno, pre podne povremeno sa slabim snegom, posle podne prestanak padavina. Od srede uglavnom suvo uz umerene i jake jutarnje mrazeve i mestimično maglu, a danju hladno sa temperaturom oko nule.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 8. januar 2024. godine:

Na osnovu očekivanih biometeoroloških prilika svim hroničnim bolesnicima preporučuje se oprez, a naročito osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim obolјenjima i reumatičarima. Kod osetlјivih osoba biće izražene meteoropatske reakcije. Savetuje se adekvatno odevanje, jer su očekivani termički uslovi u domenu veoma hladno u većem delu Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari