U subotu Izborna skupština NUNS-a, bira se novi Izvršni i Nadzorni odbor i Sud časti 1NUNS Foto: Logo

Redovna Izborna skupština Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) održaće se sutra od 12.00 sati, u beogradskom Dorćol Placu, a prisutni članovi biraće nove sastave tri organa – Izvršnog i Nadzornog odbora, kao Suda časti.

Kako je saopšteno iz NUNS-a, za novi sastav Izvršnog odbora, koji ima deset članova, konkurisalo je 12 kandidata: Amela Bajrović, Jelena Božović, Slobodan Georgiev, Jelena Diković, Sanja Kljajić, Zlata Kureš, Nikola Lazić, Mileva Malešić, Tamara Milojević, Adam Santovac, Marko Somborac i Marina Fratucan.

Nadzorni odbor NUNS-a broji pet članova, koje će delegati izabrati između šest kandidata: Mijata Lakićevića, Vesne Mališić, Stojana Markovića, Jovanke Marović, Nedima Sejdinovića i Vuka Cvijića.

I za Sud časti, koji ima pet članova, ima šest kandidata: Božidar Andrejić, Safeta Biševac, Igor Božić, Jovana Gligorijević, Zoran Sekulić i Zlatko Čobović.

Mandat svih organa NUNS-a traje četiri godine.

Predsedniku NUNS-a Željku Bodrožiću mandat traje još godinu dana, jer je izabran na Vanrednoj izbornoj skupštini 2019. godine, nakon ostavke Slaviše Lekića.

Na subotnjoj skupštini raspravljaće se i o izmenama i dopunama Statuta Udruženja, a na dnevnom redu je i izveštaj o radu NUNS-a između dve skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.