U toku asfaltiranje puta u Jasenovačkoj ulici na Paliću 1Foto: Grad Subotica

Za asfaltiranje puta u Jasenovačkoj ulici na Paliću, u dužini od 230 metara i širine tri metra iz gradskog budžeta je izdvojeno 11 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, prilikom obilaska ovih radova u naselju Palić.

Podseća da je u martu ove godine asfaltirana i obližnja Cvetna ulica.

„Do kraja ovog meseca biće završeni radovi i na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u ulici Proleterskih brigada, u Mesnoj zajednici ’Zorka’. Do kraja godine ćemo obnoviti i kolovoz u ulici Kalora Milodanovića u Mesnoj zajednici ’Gat’, kao i centralne gradske saobraćajnice, poput Somborskog puta, gde ćemo raditi rekonstrukciju u delu od Trga Žrtava Fašizma do Zagrebačke ulice“, navodi Bakić.

Takođe, podseća i da je pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja dodelila gradu Subotici 170 miliona dinara za realizaciju projekta „Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infrastrukture u Subotici“ kojim je obuhvaćeno više ulica.

„U okviru ovog projekta biće rekonstruisan Novosadski put, odnosno obilaznica oko Palića, u dužini od oko pet kilometara i asfaltirano još šest ulica, kako u gradu, tako i u prigradskim naseljima. Javna nabavka za te radove je u toku i očekujemo da počnu u avgustu“, kaže gradonačelnik.

Podseća i da su sredstva uložena i u buduće rekonstruisanje pešačke zone u centru Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari