U ustanovama socijalne zaštite korona virusom zaraženo 116 korisnika i 48 zaposlenih 1Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 116 korisnika i 48 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa potvrđeno je u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici, Mataruškoj Banji i jedinicama novosadskog centra na Limanu i u Novom naselju, kao i u službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

Virus je potvrđen i u Domu za lica ometana u razvoju u Tutinu, ustanovi za odrasle i starije Leskovac, Zavodu za smeštaj odraslih „Male pčelice“ u Kragujevu i Centru za socijalni rad u Vranju, kao i u Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“ kod Pančeva i ustanovi za starije „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu.

Pozitivnih na kovid 19 ima i u domovima za stare „Duga plus“, „Dedinje“ i „Bonaca“ u Beogradu, „Kladomox plus“ na Kelebiji, „Nacionali dom“ u Vladimircima i „Terza Eta“ u Priboju.

Ministarstvo je zabranilo rad domovima „Doživeti stota“ i „Nada“ u Beogradu, „Stara pruga“ na Umci i „Radost“ u Negotinu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 930, a broj izlečenih zaposlenih je 370.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari