U Užicu će biti osnovan lokalni fond za pomoć mladim poljoprivrednicima i ženama na selu 1Foto: Grad Užice

U Užicu će biti pokrenut jedan od novih lokalnih inovativnih fondova za podsticaj poljoprivrede Fondacije Ana i Vlade Divac, koji bi trebalo da pomogne mladim poljoprivrednicima i ženama kao nosiocima poljoprivrednih gazdinstava da ostanu na selu, razvijaju svoju proizvodnju i budu konkurentni na tržištu.

-Imamo dugogodišnju i veoma uspešnu saradnju sa Fondacijom Divac i u prethodnih šest godina preko 27 miliona dinara zajedničkih sredstava uložili smo u subvencije koje je dobilo više od 150 mladih poljoprivrednih proizvođača – kaže Slobodan Kuzmanović, član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu.

On je naglasio da se budžet za poljoprivredu u Užicu iz godine u godinu uvećava i da će u ovoj godini iznositi 41 milion dinara.

U Užicu će biti osnovan lokalni fond za pomoć mladim poljoprivrednicima i ženama na selu 2
Slobodan Kuzmanović, Foto: Grad Užice

Cilj stvaranja lokalnih fondova je podsticanje poljoprivredne proizvodnje i podrška poljoprivrednicima i prerađivačima hrane da unaprede svoje poslovanje, razviju nove proizvode i tako obezbede bolje uslove života za svoje porodice i život na selu.

-Poljoprivrednici dodeljena sredstva koriste za svoj razvoj i sve više lokalnih samouprava zainteresovano je za osnivanje lokalnih fondova. Zbog velikog interesovanja, opštine ulažu dodatna sredstva u fondove, te će njihova vrednost porasti u narednim godinama, rekao je Uroš Delić iz Fondacije Ana i Vlade Divac.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari