Za više od 300 mališana nema mesta u valjevskim vrtićima, izjavila je direktorka Ustanove za predškolsku decu Valentina Vukojičić-Stefanović.

Stefanovićeva je kazala novinarima da u sedam gradskih vrtića boravi 1.640 mališana, a da su u ustanovi „Milica Nožica“ ovu radnu godinu počeli sa 64 grupe u celodnevnom programu i sa 32 grupe u pripremnom četvorosatnom programu, što premašuje kapacitete obdaništa. Ona je navela da se problem može rešiti izgradnjom novog i dogradnjom jednog od postojećih vrtića, što je gradsko rukovodstvo obećalo 2008. godine, ali i privremeno odustalo od plana zbog smanjenja transfernih sredstava iz republičkog budžeta i ekonomske krize.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća data je saglasnost da se cena boravka dece u obdaništima poveća za 21 odsto za avgust, septembar i oktobar. Nova ekonomska cena sada iznositi 15.000 dinara – roditelji će plaćati 3.000 dinara, a gradski budžet regresirati sa 12.000 dinara. Rukovodstvu ustanove „Milica Nožica“ tada je naloženo da u naredna tri meseca napravi socijalnu kartu roditelja dece u obdaništima kako bi na osnovu toga bila formirana cena boravka dece u toj ustanovi. Za vreme letnjeg odmora poboljšani su uslovi u vrtićima, pa su obdaništa „Hajdi“, „Bambi“ i „Naša radost“ dobili dvorišne sprave za igru dece, urađena je nova elektroinstalacija u obdaništu „Zvončić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari