U Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje za napad na Milana Beka 1Foto: N1

Maja Adrovac, optužena da je pomagala osobi koja je osumnjičena za napad na biznismena Milana Beka, danas je u Višem sudu u Beogradu zatražila zaštitu zbog, kako je rekla, nezakonitog pritiska koji se sprovodi nad njom.

– Pre sedam ili osam dana, kasno noću, u moj stan su došla dva čoveka koji su se predstavili kao inspektori. Došli su da me pitaju da li sam se u međuvremenu setila još nečega. Nada mnom se i dalje vrši pritisak – kazala je Adrovac, vidno uznemirena, tražeći zaštitu od suda.

Predsednica sudskog veća, Marina Anđelković je kazala da se Adrovac obraća pogrešnoj adresi.

– Dolazak tih ljudi niko iz suda ili tužilaštva nije naredio. Ne znam kako da sprečim to, kada ne znamo ni ko je tu posetu naložio – navela je sudija Anđelković.

U nastavku, Maja Adrovac je spomenula i događaj od pre tri godine, o kojem iz straha nije smela da govori ranije. Naime, Adrovac je rekla da ju je izvesna „komandirica“ Centralnog zatvora, gde je bila u pritvoru, „jedne subote“ oko ponoći, predala dvojici inspektora koji su je izveli van zatvorskog kompleksa.

– Rekli su mi „evo, tebi je sloboda dostupna, samo treba da potpišeš“. Onda su mi nudili da potpišem blanko papir i da bilo koga okrivim za napad – navela je Adrovac, dodajući da su je inspektori šest sati kasnije vratili u Centralni zatvor.

Na insistiranje advokata odbrane, predsednica sudskog veća je ovaj deo izlaganja Maje Adrovac ubacila u zapisnik, zajedno sa zahtevom da se ispita ko je optuženu i po čijem nalogu izvodio van zatvorskog kompleksa.

Podsetimo, Maja Adrovac je optužena da je pomagala napadaču na Milana Beka. Nju je Viši sud u prvom stepenu već oslobodio krivice za taj zločin, ali je Apelacioni naložio ponavaljanje postupka. U međuvremenu, uhapšen je i Aleksandar Zdravković, koji se tereti da je u novembru 2014. godine pucao u Milana Beka, ispred njegove kuće na Senjaku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari