U vojnom zdravstvu još 51 zaposleni 1Foto: MOD

Vojno zdravstvo danas je dobilo pojačanje u vidu 51 lekara, medicinskog tehničara, farmaceuta, laboratorijskog i hemijskog tehničara i radnika drugih zanimanja, kojima je načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković uručio rešenja o prijemu u stalni radni odnos na svečanosti koja je održana na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je novozaposlenima, ističući da je ponosan što danas zapošljavamo mladost Srbije, a što nam ujedno omogućava da se još snažnije borimo da očuvamo zdravlje naše vojske i svih građana Srbije.

„Poverenje našeg naroda u vojno zdravstvo je ogromno. Zasluženo je i sticano trudom, stručnošću i posvećenošću generacija vojnih lekara i drugih medicinara. Vi danas dobijate stalni posao, ali i priliku da radite sa najboljima, da učite od najboljih i da ih jednog dana nadmašite. Iskoristite je. Ona se ne ukazuje svima. Takođe, naše vojno zdravstvo danas dobija pojačanje, značajnu pomoć, na svoja dva fronta na koja paralelno nadljudskim snagama bije bitke“, naveo je ministar Stefanović, a prenosi pres služba Ministarstva odbrane.

On je podsetio da će uskoro biti dve godine borbe sa pandemijom kovida, u koju se vojno zdravstvo uključilo svim snagama, ali i gotovo isto toliko intenzivne borbe za zdravlje svih nekovid pacijenata, s obzirom da je VMA otvorila svoja vrata 24 sata i za civile.

„Izuzetno sam ponosan na sve naše ljude. Oni su pokazali kako se neumorno, neustrašivo bori za naš narod i za Srbiju. Zato mi je posebno zadovoljstvo što danas dobijaju pomoć – nove kolege. Sa današnjim prijemom vojno zdravstvo smo pojačali za ukupno 325 mladih novozaposlenih ljudi, od kako sam preuzeo dužnost ministra odbrane, i to je nešto na šta sam zaista ponosan“, naveo je ministar Stefanović, koji se trenutno nalazi u izolaciji zbog kovida.

Novozaposlenima je dobrodošlicu na svečanosti poželeo načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, istakavši da je reč o prvom od najavljenih prijema novih lica u ovoj godini, a koji je nastavak strategije ojačanja vojnog zdravstva kadrovskom popunom.

„Odluke ministra odbrane o zapošljavanju su ujedno i odluke kojima ne dozvoljavamo da oslabi naša prva linija odbrane, posebno važna u prethodne dve godine. A prvu liniju činite svi vi. Bilo da ste u direktnom kontaktu sa obolelima, sa članovima njihovih porodica ili pružate podršku na drugi način, obavljajući svoje dužnosti savesno i odgovorno sa ciljem unapređenja zdravlja. U pružanju najbolje zdravstvene nege polazna osnova su ljudi, a u lancu odbrane zdravlja svih naših pacijenata jednako su bitna sva zanimanja“, istakao je pukovnik Vukosavljević.

Poziv vojnog zdravstvenog radnika, kako je naglasio, krase osobine kao što su herojstvo, posvećenost i nesebičnost, a u isto vreme privrženost kolektivu.

„Veliki kolektiv ima svojih prednosti, kao i mana, ali uverio sam se za sve ove godine koje provodim pod ovim krovom – VMA je potpuno jedinstvena i na mnogo načina neodoljiva. Prepoznata je širom sveta kao mesto odakle potiču veliki profesionalci i mesto na koje dolaze građani ne samo naše zemlje, već i građani zemalja u okruženju jer se oslanjaju na tradiciju dugu 178 godina. Nasledstvo kvaliteta u svakom smislu ostavljamo vama, kao i generacijama koje tek dolaze. Tu smo da pružimo podršku kada god vam zatreba, a od vas ćemo bez sumnje očekivati da nasleđeno čuvate i unapredite“, naglasio je pukovnik Vukosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.