U Zaječaru još 36 novoobolelih od korona virusa 1Foto: Glas Zaječara

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić saopštio je putem društvene mreže fejsbuk da je na osnovu 139 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata na teritoriji grada Zaječara još 36 novoobolelih, što je 25,9 odsto od broja testiranih.

Od ukupnog broja novoobolelih, 26 osoba je ženskog pola i 10 muškog pola starosti od jedne do 73 godine života.

Na dva kontrolna testiranja nije bilo covid-19 pozitivnih osoba. Juče je testirano 36 osoba od čega 10 komercijalno.

„Od početka pandemije obrađeno je ukupno 32.409 PCR i Ag uzoraka a čekaju se rezultati za još 123 ranije testiranih. Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 6.054 građana Zaječara (3.131 ženskog i 2.923 muškog pola). Od ovog broja kod 5.667 osoba više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima). Na Infektivnom odeljenju, koje je ostalo jedino u covid sistemu, smešteno je 44 obolela (pet prijema) od čega je 25 pacijenata na kiseoničkoj potpori“, kaže Ničić.

Kako on ističe, na Infektivnom odeljenju preostalo je još šest slobodnih mesta za smeštaj novoobolelih koji su u stanju neophodne hospitalizacije.

„Nastavi li se ovaj tempo inficiranja i hospitalizacije naš ZC biće primoran da ponovo aktivira Grudno odeljenje za prijem pacijenata inficiranih covid-19 virusom. MOLIMO I APELUJEMO da poštovanjem propisanih mera i imunizacijom onih koji to UPORNO IZBEGAVAJU I IGNORIŠU, bez logičnih objašnjenja, sprečimo opterećenje zdravstvenog sistema i medicinskih radnika i zaštitimo i sebe i ljude sa kojima živimo. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju“, kaže Ničić.

Do juče je, na teritoriji Zaječara, dato 46.127 doza vakcina (“Fajzer”, “Sinofarm”, “Sputnjik V” i “AstraZeneka”) od čega je 22.276 građana (49,41 odsto punoletne populacije) primilo prvu dozu vakcine, 21.343 građana (47,34 odsto) je revakcinisano dok je treću dozu primilo 2.508 građana (5,56 odsto).

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.