U Zaječaru obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanja 1Foto: M. S. / Danas

Danas je u zaječarskom pozorištu održana svečana akademija u znak sećanja na dvadeset četvrtu godišnjicu NATO agresije, u okviru manifestacije „Srcem protiv NATO agresije“ u organizaciji Udruženja veterana posebnih jedinica policije regije Kragujevac uz podršku Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar  i 549. Motorizovane brigade „Car Dušan Silni”, u saradnjI sa Narodnim pozorištem Timočke Krajine – Centrom za kulturu „Zoran Radmilović” u Zaječaru i komandom Timočke brigade u Zaječaru.

Na početku akademije odata je pošta stradalima koji su izgubili živote prilikom izvršavanja posebnih bezbednosnih zadataka na području Kosova i Metohije.

Prisutnima se na početku  obratio predsednik  Udruženja veteran Mladen Šipka koji je i ovog puta istakao da je njihov zadatak i prioritet negovanje tradicije i sećanja na vitešku Posebnu jedinicu policije, pomoć porodicama stradalih kolega i brigu o njima, pomoć ratnim vojnim invalidima kao i druge vrste pomoći.

Nakon njegovog izlaganja emitovan je film „Sveti Ilija na liniji vatre“.

U Zaječaru obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanja 2
Foto: M. S. / Danas

Prisutnima se obratio i pukovnik Vojske Srbije Saša Todorov, komandant Timočke brigade kao i Igor Stojadinović, predsednik Nezavisnog sindikata  policije Regionalnog centra Zaječar.

Na svečanoj akademiji  prikazani su i filmovi: O učešću Vojske Srbije u borbi protiv NATO agresije i o radu Udruženja veterana PJP na području Timočke Krajine.

U foajeu pozorišta potom je otvorena izložba o učešću policije u borbi protiv OVK i Nato agresije i organizovana promocija knjige „Dnevnik -11 nedelja predatora“ autora Dragana M. Živaljevića, penzionisanog pukovnika policije.

U Zaječaru obeležena 24. godišnjica od početka NATO bombardovanja 3
Foto: M. S. / Danas

Svečanoj akademiji u pozorištu prethodila je ceremonija polaganja venaca i cveća na spomen obeležje stradalim policijskim službenicima, ispred Policijske uprave u Zaječaru, a venci su položeni i na „Spomen obeležje žrtvama NATO agresije“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari