U Zrenjaninu pokazna vežba "Jezero 2022" 1Foto: M.P./Danas

Crveni krst Zrenjanina, vatrogasci i civilna zaštita organizuju pokaznu vežbu „Jezero 2022“ u ovom gradu na Međunarodni dan bezbednosti na vodi, koji se obeležava u nedelju, 15. maja.

U toku planiranih aktivnosti u Nedelji Crvenog krsta i povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednosti na vodi, organizacija Crvenog krsta Zrenjanin u saradnji sa Vatrogasno spasilačkim bataljonom Zrenjanin, Jedinicom Civilne zaštite opšte namene, Odeljenjem za vanredne situacije grada Zrenjanina, JU „Rezervati prirode“ Zrenjnin i Službom hitne medicinske pomoći Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin, organizuje pokaznu vežbu na gradskom jezeru kod Kulturnog centra Zrenjanin.

U okviru vežbe predviđen je prikaz spsavanja sa vode i pravilnog i pravovremenog pružanja prve pomoći sa evakuacijom povređenih, izgled i funkcionisanje prijemno-trijažnog šatora i prikaz opreme.

Nakon vežbe biće realizovano Gradsko takmičenje ekipa prve pomoći uz učešće gostujućih ekipa prve pomoći, Crvenog krsta Arada, Rumunija), Novog Sada i Subotice. Takmičenje će se odvijati na četiri radne tačke oko jezera.

Manifestacija počinje u 10 časova kod zgrade Crvenog krsta u Zrenjaninu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari