U Zrenjaninu večeras održan četvrti protest za vodu 1 Četvrti protest za vodu u Zrenjaninu Foto: M. Pudar

U Zrenjaninu je večeras održan četvrti protest za vodu u organizaciji neformalnog udruženja Zrenjaninska akcija.

Bila je to još jedna vožnja ulicama grada, u kome je voda za piće zabranjena od 2004. godine i čiji građani ne znaju kada će njihovim slavinama poteći ispravna voda.

Aktivista Mišo Živanov poručio je da građani do sada nisu dobili nikakve odgovore na pitanja u vezi sa postrojenjem za preradu vode i daljim koracima na rešavanju ovog gorućeg problema.

– Umesto jasnih odgovora, dobili smo gromoglasan muk. Mi nemamo odgovor na pitanje na koji način je raskinut ugovor sa „Fabrikom vode“, jer nijedan dokument nije pušten u javnost. Samo slušamo nagađanja koja se pojavljuju u pojedinim medijima, a želimo da znamo šta se tačno dešava. Mi više od sedamanaest godina godina nemamo pijaću vodu a živimo u 21. veku – rekao je Mišo Živanov.

Na pitanja novinara koji su dalji koraci organizatora i učesnika protesta, Živanov je rekao da to ne zavisi od učesnika protesta.

– Mi tražimo odgovore na pitanja. Mislimo da je logično da pitamo šta se radi sa gradskim novcem, sa našim novcem. Videćemo šta ćemo dalje, ali sigurno nećemo odustati. Idemo do kraja, zbog svih građana koji zaslužuju da imaju pijaću vodu – istakao je Živanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari