Udruženje Sime Spasića dobija prostorije i spomen-sobu u centru Niša 1Foto:B. Cvejić

Grad Niš je dodelio u zakup prostorije u centru grada Udruženju porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, na čijem je čelu Simo Spasić, a u njima će biti i i spomen-soba kosmetskih žrtava, junaka otadžbine i heroja Košara, potvrdila je danas gradonačelnica Dragana Sotorovski.

– S obzirom na to da su Nišavski i Toplički okrug dva okruga sa velikim brojem stradalih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, red je da i naš grad, kao veliki grad, ima predstavništvo tog udruženja. Mislim  da smo učinili jednu plemenitu stvar- rekla je ona novinarima.

Sotirovski je na svom fejsbuk profilu navela da će prostorije udruženja biti u Voždovoj broj 7, gde će “moći da dolaze i okupljaju članovi porodica stradalih”. Objavila je i fotografije sa jučerašnjeg sastanka u Gradskoj kući sa delagacijom udruženja, predvođenom Spasićem, koji je počeo “uz tradicionalnu kosovsku pogaču”.

Deo javnosti je danas prilično burno regovao na vest da je gradonačelnica upriličila sastanak sa Spasićem, a Grad obezbedio prostorije u centru za udruženje koje on predvodi, podsećajući da je reč o kontroverznom čoveku koga je Viši sud u Nišu 2009. godine osudio na zatvor od četiri godine i tri meseca zbog silovanja bivše supruge S.S. i ugrožavanja bezbednosti.

Po izdržavanju kazne, on je u provladinim medijima izjavljivao da mu je, kako je kazao, “sve namešteno”.

Spasić je poznat široj javnosti i kao “čovek sa megafonom”, koji ispred institucija u Beogradu ometa javne manifestacije i proteste opozicije i kritičara aktuelne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari