Uhapšen Boško Savković, novinar i pisac, zbog lutke "obešenog predsednika" 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Boško Savković, pisac i novinar, uhapšen je oko podne u svom stanu, pod sumnjom da je nosio transparent na kom je bila lutka „obešenog predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Kako nam je rekla Boškova ćerka, Emilija, četvorica muškaraca pojavila su se kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje. Kaže da se nisu legitimisala.

Priveden je na informativni razgovor oko lutke koja se pojavila na njihovom transparentu koji su nosili na protestu „Srbija protiv nasilja“.

Kako nam je rekla Boškova ćerka, Emilija, četvorica muškaraca pojavila su se kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje.

„Nas 15 se skupilo kod spomenika (Trg Nikole Pašića). Transparent je sve vreme bio tu i na slikama se pojavila i neka lutka. Čekamo šta će biti. Reč je o lutki koju premijerka Srbije kači na tviter nalog. Transparent je i dalje kod nas, gledamo u njega. Inspektori koji su došli su ga videli. Ali sa lutkom nemamo veze“, kaže Emilija.

Ona napominje da je njen otac, Boško Savković, osnivač satiričnog lista „Naša krmača“, simbola borbe za slobodu novinarstva, kog su Vučićevi ljudi tukli po ulicama.

Boško Savković, prema poslednjim nezvaničnim informacija, sutra će izaći pred tužioca. Stavlja mu se na teret pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka i bezbednosti. Određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari