Uhapšen upravnik KPZ Niš 1Foto: Aleksandar Roknić

Dejan Panić, upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu uhapšen je danas zbog sumnje da je počinio krivično delo primanje mita, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal

Kako se ističe, Panića su uhapsili pripadnici SBPOK-a MUP-a Srbije nakon višemesečne istrage u kojoj je pored TOK-a učestvovala i BIA. Pored upravnika, uhapšen je i S.M. vaspitač u KPZ Niš, kao i H. J. zbog osnovane sumnje da su kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo primanje mita. Krivična prijava biće podneta i protiv D. I. osuđenika u KPZ NIš zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Ova organizovana kriminalna grupa je tokom ove godine stvorila plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da daju 5.000 evra. Nakon prijema novca sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta za davaoca mita“, navodii se u saopštenju.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari