Uhapšena petorica Čačana zbog pranja novca i falsifikovanja isprava 1Hapšenje, ilustracija Foto: Pixabay

Čačanska policija uhapsila je vlasnika i dva radnika jednog čačanskog auto-servisa i dva radnika kurirske službe, zbog sumnje da su prodali delove za automibile u vrednosti 45,8 miliona dinara bez evidencije u poslovnim knjigama, a od tog novca kupovali nekretnine.

Kako je saopšteno, uhapšeni su M.P. (40) i Đ.P. (37) zbog sumnje na pranje novca, N.M. (37) zbog pomaganja, i A.A. (37) i A.K. (35) za pomaganje u tom krivičnom delu i za falsifikovanje službene isprave.

Vlasnik i odgovorno lice jednog auto-servisa u Čačku Dj.P. i M.P sumnjiče se da su od 2016. godine, posredstvom kurirske službe prodali polovne rezervne delove za automobile u ukupnom iznosu od oko 45,8 miliona dinara koje nisu evidentirali u poslovnim knjigama auto-servisa, i od tog novca kupili više nekretnina u Srbiji.

Radnik tog servisa N.M. je osumnjičen da je na internetu oglašavao prodaju auto-delova i kontaktirao sa kupcima, iako je znao da novac od prodaje neće biti uplaćen na račun auto-servisa.

A.A. i A.K, zaposleni u kurirskoj službi, po prethodnom dogovoru sa ostalima osumnjičenima i uz novčanu nadoknadu, prilikom preuzimanja pošiljki i slanja navodili su lažne podatke o pošiljaocima, a novac od kupaca davali N.M.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari