Policija u Bujanovcu privela je istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju Sevdailja A. (29) iz sela Veliki Trnovac i Artana R. (20) iz sela Končulj, u opštini Bujanovac, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenje robe.


Sumnja se da su Sevdailj A. i Artan R. početkom jula, na području Kosova i Metohije, nabavili tekstilnu i drugu robu u vrednosti od 38.187 evra, koju su ilegalno prebacili preko administrativne linije u selu Veliki Trnovac. Policijskom kontrolom je utvrđeno da su dvojica Albanaca robu sa KiM prebacili na jug Srbije bez plaćenih carinskih obaveza i PDV-a, sa namerom da je preprodaju na području opštine Bujanovac.

Policija je saopštila da postoji sumnja da je Sevdailj A. izvršio i krivično delo falsifikovanje službene isprave, jer je da bi prikrio krijumčarenje sačinio otpremnicu pančevačkog preduzeća „GS Urban kompani“, na ime svoje radnje „Ila“ sa sedištem u selu Veliki Trnovac, koju je predao policajcima prilikom kontrole. Na otpremnici navedena roba ne odgovara količini i vrsti krijumčarene robe. Istražni sudija je osumnjičenima odredio pritvor do mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari