Uhapšeno šest osoba u Požegi i Arilju zbog malverzacija u javnim nabavkama 1Foto: Nenad Kovačević

U Požegi i Arilju je uhapšeno šest osoba koje se sumnjiče za malverzacije u javnim nabavkama, u vezi sa projektovanjem uređenja gradskog zemljišta i vodotokova u Požegi .

MUP Srbije je saopštio da su osumnjičene danas uhapsili pripadnici Odeljenja za borbu korupcije u Užicu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, uhapšen je S. D. (60), bivše odgovorno lice u JP Razvojna agencija u Požegi.

Za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju terete se J. P. (74) i D. Đ. (57), članovi komisije za javne nabavke ovog preduzeća, kao i T. B. (32) odgovorno lice Biroa za projektovanje RK 0.00, D. R. B. (49), odgovorno lice firme Forma in iz Arilja i S.B. (60), odgovorno lice inženjerske agencije Prometej iz Arilja.

„Kako se sumnja, S. D. je u toku 2017. godine, suprotno Zakonu o javnim nabavkama, raspisao narudžbenice do 500.000 dinara, iako je vrednost poslova, koji se odnose na projektovanje vodotokova i uređenja gradskog građevinskog zemljišta u 2017. godini, iznosila ukupno 10.162.000 dinara, što spada u javnu nabavku velike vrednosti“, saopštio je MUP Srbije.

Sumnja se, kako se dodaje, „da je on, pomoću J. P., D. Đ. i 31-godišnjakinjom zaposlenom u Komisiji za javne nabavke, koji su sačinjavali fiktivne uporedne analize ponuda od dobavljača, radi izbora najpovoljnijih ponuđača, zaključio ukupno 25 ugovora sa tri firme za projektovanje u vlasništvu T. B., D. R. B. i S. B. kojima je plaćen avans i omogućeno da ostvare protivpravnu imovinsku korist od 3.599.000 dinara za ugovorene projekte koji nisu urađeni i dostavljeni naručiocu koji je oštećen za navedeni iznos“.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će, kako se navodi, „protiv 31-godišnjakinje biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je učinila krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

 

Foto: N.Kovačević

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.