Uhvaćeni huligani koji su demolirali vrtić 1

Policija je protiv dva učenika, četvrtog i drugog razreda, Politehničke škole u Požarevcu, podnela krivičnu prijavu zbog teške krađe, jer su u nedelju uveče iz dečjeg vrtića “Neven” odneli dve nadzorne kamere.

Oni su u vrtić ušli oko 21 sat, kroz bočni ulaz, jer ga nisu zaključali radnici koji su radili na betoniranju staze, kao ni, neko koji je iz vrtića trebalo da dežura dok radnici budu radili. Zatim su uključili vatrogasne aparate i prah i penu prosuli po hodnicima, nameštaju i dečjim patikama i rančevima. Oni su ukrali dve nadzorne kamere i nekoliko markera, i onda na podu ispisali “Grobari”. Uhvaćeni su tako što su snimljeni na jednoj nadzornoj kameri, čiji snimak nije bio uništen, već je ostau zapisan u kompjuterskoj memoriji. Oni su otkriveni tako što je jedan od policajaca posumnjao da se radi o jednom od učenika Politehničke škole koga je poznavao priča naš izvor blizak Osnovnom tužilaštvu.

– Međutim, ispostavilo se da on nije umešan i da je u to vreme bio kod kuće. On im je rekao da zna ko je to učinio i policiji otkrio ime jednog huligana kojeg je prepoznao na snimku, a ovaj otkrio ime saučesnika, pa su ubrzo nakon njihove identifikacije bili privedeni u policijsku stanici, gde su saslušani. Prilikom saslušanja, osumnjični su priznali delo za koje se terete. Kao motiv, naveli su da isu to uradili iz zabave, jer im je bilo interesantno da svoje “orgijanje” u vrtiću fotografiši i snime video klip, koji bi okačili na Fejsbuk, i tako se svojim nedelom falili pred vršnjacima i ispali “face”- kaže naš izvor i dodaj: Što se tiče ispisane reči “Grobari”, rekli su da su to uradili iz šale, jer ne pripadaju nijednoj navijačkoj grupi, mada su navijači Partizana i da im to nije bio motiv svog vandalskog čina.

Oba učenika do sada nisu bila poznata policiji i potiču iz situiranih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari