Ukinuta presuda Zoranu Marjanoviću, suđenje se vraća na početak 1Miroslav Dragojević/Danas

Presuda Zoranu Marjanoviću kojom je osuđen na 40 godina robije zbog ubistva supruge pevačice Jelene Krsmanović, ukinuta je, saopštio je Apelacioni sud u Beogradu.

Drugostepeni sud je usvajanjem žalbe branilaca ukinuo prvostepenu presudu i naložio Višem sudu u Beogradu da ponovi suđenje, navodi se u odluci Apelacionog suda, te se suđenje vraća na početak.

Odlukom Apelacionog suda 3. oktobra Zoran Marjanović je ukinut pritvor i on je pušten na slobodu.

Zoran Marjanović je prvostepenom presudom osuđen 22. jula prošle godine na 40 godina robije odlukom Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazio u pritvoru, gde je čekao odluku Apelacionog suda, koja ni posle godinu i tri meseca od prvostepene presude nije doneta.

Veće Apelacionog suda je održalo niz sednice od 12. juna ove godine, nakon čega se povuklo u nejavni deo, gde će razmotriti da li ima osnova za potvrđivanje ili ukidanje presude.

Podsetimo, saga oko slučaja Marjanović traje već godinama, od kako je Jelena Marjanović ubijena 2. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči sa devet udaraca tupim predmetom u glavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari