Unesko: Predsednik Vučić da se izjasni o navodima o kriminalu u centrima za socijalni rad

Ostavite komentar


  1. Mislim kad se radi otako osetljivim pitanjima ,sve treba proveriti da se otkloni bilo kakva sumlja u institucije koje su navedene u UNSK-u.

  2. Stvarno su centri za socijalni rad horor! Imala sam posla sa njima, zlocinci! Razdvajaju porodice na osnovu svojih licnih utisaka ne vezano za zakone i prava ucesnika… Nikome ne bi pozelela da ima posla sa njima…

    1. Pa ti onda završi fakultet i radi u okviru zakona i u ovakvim uslovima, i što je najbitnije: Deli sreću ljudima

    2. Svaka čas pretsjednice.Ja sam iz Banjaluke podrzavam rad predsjednika a pogotovo šti je ušao u taj centar u taj osinjak. Nebi nikom pozeljela da preživi šta je moja porodica preživjela od centra. Hoceli se iko kod nas sjetiti da ovaj centar pretrese. Ono je tamo sve banda.

  3. Gospodo iz UNESK-a, pogresna adresa. Obratite se, zemljama jake demokratije, jer tamo je najveca zloupotreba dece. Deca se tamo surovo zlostavljaju, fizicki, seksualno. Tamo trazite, ako smete, objasnjenja, a Srbiju ostavite na miru.

    1. Mnogo ti znas sta je UNESKO. Bolje bi ti bilo da cutis.
      Bices pametniji.

    2. Evo primera da i bot ume nesto dobro da napise (doduse do 1/3).
      Stvarno treba da se „obrate, zemljama jake demokratije“, ali zato stao se AVAV samo njih plasi. Sve drugo je trla baba lan, sto rade Lajcak i ekipa.
      A nova vlast kada jednom dodje sve pojedinacne slucajeve mora istraziti i najrigoroznije kazniti i direktne pocinioce ali i odgovorne po svim osnovama (inspekcije, policiju za nepostupanja po prijavama, radnike u ministarstvima, tuzioce, …)
      Ko se decijim zivotima u
      Igra, milost ne zasluzuje!

    3. Bravo,tačno u centar mete! U Americi nestaje na stotine hiljada dece godišnje, a tome se ćuti.

  4. Vas zahtev da se Vucic izjasni povodom navedenog pitanja, ostace mrtvo slovo na papiru. Vucic ne ume da se izjasni a da kaze istinu. To je kalcificirano u njegovom renesansnom karakteru.

    1. Vucic mora da odgovori na to zašto mu na čelu inspekcije za porodicu u Ministarstvu, koja je nadležna da kontroliše centre za socijalni rad, sedi čovek sa diplomom iz Prištine u vreme rata koji još nije podneo krivičnu prijavu ni protiv jednog socijalnog radnika, a zataskao je hiljade zloupotreba dece, i čija zena takodje radi u istom sektoru istog ministarstva. Od tog coveka, koji je nadležan, treba da se počne. Od toga kako je iz Peći završio Pravni fakultet u Prištini za 10 godina, istovremeno radeći kao specijalni pedagog sa štednjom školom, kako je završio kao načelnik najosrtljivije inspekcije u Ministarstvu, i da li je u srodstvu sa dosadašnjim dugogodišnjim načelnikom iste inspekcije, sada penzionerom I „specijalnim savjetnikom“ ministra Djordjevica za ista ta pitanja. Sta ćemo ako UNESCO katedra ta pitanja postavi Zaštitniku građana i ako otvori javnu diskusiju na temu rada socijalnih službi?

  5. Mnogo ti znas sta je UNESKO. Bolje bi ti bilo da cutis.
    Bices pametniji.

  6. Tisina, bre!!!
    Nemo’ da vam Aca tamo organizuje izbore pa vas sve odvede na pun fudbalski stadion, … videcete onda sta je virus i podaci!

  7. Ako je doslo dotle da se zvanicno telo Ujedinjenih nacija za ovu informaciju obraca Vucicu, a Srbija ima istituciju Zastitnika gradjana u cijoj je nadleznosti, pored ostalog i kontrola centara za socijalni rad, onda je jasno da je i ova „nezavisna institucija“ pod kontrolom vlasti. Sta bese znaci ono poglavlje u Ustavu
    RS – ljudska prava i osnovne slobode?

  8. Mislim kad se radi o ovako osetljivim pitanjima ,sve treba proveriti da se otkloni bilo kakva sumlja u institucije koje su navedene u UNSK-u. samo me ovo podseća o medijima kako je kod nas medijski mrak, gde uvek imaju primedbi, dok u državama EU je potpuni haos.

  9. Ko nije imao posla sa centrima za socijalni rad ne zna sa kakvim kriminalom ima posla. Daleko im lepa kuća. Ako nešto morate da rešavate, rešavajte bez njih. Sve je bolje nego njih uključiti, pogotovo ako su u pitanju deca.

  10. Treba ih sve pročešljati. Vučić ni ne zna šta se sve po tim Centrima za socijalni rad tek zbiva.

  11. Ako problem postoji, on će biti rešen, i ništa neće biti prepušteno slučaju.

    1. Nova vlast??? Daj jednu samo jednu osobu , koja se i kroz maglu nazire da bi vododila ovu zemlju bolje od Vucica…samo jedno ime molim?! Odgovor je verovatno isti ovi sto su preprodavali bebe,nisu hapsili pedofile i siledzije,ovi sto tuku zene,sto su prodavali srpske devojcice siptarima za belo roblje…jel ti? Jel sad ti isti stigli i do Unesko da se zale?? Jel su ikad sagradili dom za decu ili pomogli nekome bez krova nad glavom??
      Akde dajte mi ime!??

  12. Njihova katedra za bioetiku bi trebalo da se bavi proučavanjem ljudskog delovanja u odnosu na život. Ne vidi se korelacija između toga i po njima ,,protivrečnih“ korona brojki.

  13. Kad bude Unesko napravio domove za decu,bolnice i centre za spcijalno i sigurne kuce,kad bide tu decu hranio zaposlene placao e tad mozda moze da trpa nos gde mu nije mesto…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.