Univerzitet u Beogradu: Upis studenata na master i doktorske studije ako su završili prethodni stepen do 14. oktobra 1Pravni fakultet studenti foto:Stefana Savic 20.03.2009

Novina koju donosi nova politika upisa na Univerzitet u Beogradu jeste da će studenti moći da se upišu na master i doktorske studije ako su završili prethodni stepen najkasnije do 14. oktobra, a ne kao do saa 31. septembra, saopštio je danas prorektor Univerziteta u Beogradu Dejan Filipović.

On je na Sednici Senata Univerziteta u Beogradu zbog problema koji su se javili kod konkursne dokumentacije za upis, upozorio zaposlene u fakultetskoj administraciji da pažljivo proveravaju dokumentaciju, naročito studenata sa privatnih i fakulteta iz zemalja okruženja kako bi utvrdili da li su programi koje su prethodno pohađali akreditovani.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić predočio je da podaci Studentske poliklinike pokazuju da se poslednjih nekoliko nedelja beleži najveći broj inficiranih među studentim od početka pandemije, kao i da je zabeležena manja efikasnost antigenskih testova i prisustvo gripa.

Prema njegovim rečima, pred sam početak drugog semestra Univerzitet će dobiti uputstva o održavanju nastave.

Najavio je i da će služba za odnose sa javnošću u naredna četiri meseca intenzivitati komunikaciju u medijima i društvenim mrežama kako bi promovisali kampanju za upis u školsku 2022/23. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari