UNS: Ko je isključio repetitor u Brusu da ljudi ne bi gledali emisiju TV Prva 1Ilustracija Foto: Pixabay / hpgruesen

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas hitnu istragu i rasvetljavanje svih okolnosti prekida emitovanja kablovske televizije u Brusu u vreme emisije TV Prva „Život priča“, u kojoj je gošća bila Marija Lukić koja je optužila za polno uznemiravanje predsednika opštine Brus Milutina Jeličića.

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, na društvenim mrežama u to vreme pojavila se informacija da signala nije bilo zato što je nestala struja u blizini Doma kulture u Brusu gde se nalazi repetitor, ali je tom udruženju u EPS-u rečeno da „nije tačno da su oni isključili struju“. 

„Pretpostavljamo da je neko u zgradi Doma kulture isključio struju, a to nema veze sa EPS-om“, rečeno je UNS-u.

Kako je UNS-u rekla novinarka TV Prva i autorka emisije „Život priča“ Tatjana Vojtehovski, „to je deo ponašanja lokalnog moćnika“.

„Kabadahijsko ponašanje predsednika opštine Brus govori da može i da isključi struju kako se ne bi gledala emisija i da mu niko ništa ne može. Ovo je pritisak na slobodu medija“, rekla je UNS-u Vojtehovski.

UNS je podsetio da je članom 149 Krivičnog zakonika za sprečavanje ili ometanje emitovanja televizijskog programa zaprećena kazna zatvora do godinu dana i poziva nadležne da hitno utvrde ko stoji iza ovog incidenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari