NUNS traži istragu ko je onemogućio gledanje tv emisije o seksualnom uznemiravanju 1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da je šokirano sabotažom kojom je građanima Brusa i okoline onemogućeno da gledaju emisiju „Život priča“ čija tema je bila seksualno uznemiravanje Marije Lukić od predsednika opštine Brus Milutina Jeličića.

„NUNS ukazuje da sprečavanje emitovanja programa predstavlja krivično delo te da je Krivičnim zakonikom (član 149) za to delo predviđena kazna do godinu dana zatvora, odnosno do tri godine zatvora ukoliko je delo učinilo službeno lice u vršenju službe“, navodi se u saopštenju.

NUNS je naveo da je, prema informaciji Prve televizije, sinoć tokom emitovanja emisije „Život priča“ Brus ostao bez televizijskog signala.

Prema nezvaničnim saznanjima Prve, predsednik opštine je prvo tražio od lokalnog kablovskog operatera da isključi signal Prve TV. Nakon odbijanja distributera da to učini, isključena je struja u Domu kulture gde se nalaze repetitori.

NUNS je podsetio da je suđenje Milutinu Jeličiću za seksualno uznemiravanje Marije Lukić počelo 7. februara odlukom sudije Osnovnog suda u Brusu Mladena Tipsarevića da novinarima ne dozvoli da prisustvuju glavnom pretresu čak ni kao građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.