UNS: Ograđujemo se od govora mržnje 1

Konferencija Kapetana Dragana na kojoj je izrekao niz kleveta i uvreda na račun kritičkih medija održana je danas u Press centru Udruženja novinara Srbije. Na pitanje zašto mu je dat prostor za govor mržnje, generalni sekretar UNS-a Nino Brajović rekao je za naš list da Press centar, gde se održavaju konferencije za novinare, radi na komercijalnom principu, ali se ograđuje od svakog jezika ili govora mržnje.

– To ne znači da bilo kome želimo da ograničavamo slobodu govora, ali zadržavamo pravo da osudimo svaku pa i današnju zloupotrebu slobode javne reči – naglasio je Brajović.

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, izneo je niz optužbi i kleveta na račun medija koji su na negativan način izveštavali o peticiji za pomilovanje ubice premijera Zorana Đinđiđa, koju je pokrenula njegova fondacija. On je rekao da ga novinarska gamad napada, kao i Danila Vučića „jer ništa ne mogu da nađu njegovom ocu“.

Na konferencija za medije „povodom građanske peticije za pomilovanje ratnog heroja Zvezdana Jovanovića“, Kapetan Dragan se zahvalio „patriotskim medijima“ – Informeru, Pinku i Hepiju, dok je ostale označio kao „izdajnike svoga roda i prodane duše“, koji „dobijaju novac iz Amerike i Evrope“.

– Više od 200 naslova u srbomrzačkim medijima je izašlo u vezi sa peticijom za pomilovanje ratnog heroja Zvezdana Jovanovića. Ta gamad koja mrzi sve srpsko naziva me ratnim zločincem. Vi niste novinari niti ljudi, i to znaju svi u Srbiji – poručio je Kapetan Dragan, dodajući da očekuje podršku svih patriotskih organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari