UNS: Okrivljeni priznao da je pretio smrću novinaru Danasa Vojinu Radovanoviću 1Radovanović (u sredini) daje izjavu Foto: FoNet/Milica Vučković

Okrivljeni L. B. priznao je na saslušanju da je pretio smrću novinaru lista „Danas“ Vojinu Radovanoviću i sa njim je zaključen sporazum o priznanju krivice, potvrdili iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za Udruženje novinara Srbije.

Policajci iz Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala su 27. septembra doneli rešenje po kom je na do 48 sati zadržan L. B.

„L. B. je uz krivičnu prijavu 28. septembra 2023. godine priveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu, gde je, u prisustvu izabranog branioca, saslušan kao osumnjičeni za krivično delo ugrožavanje sigurnosti novinara dnevnog lista ‘Danas’ Vojina Radovanovića“, naveli su u odgovoru UNS-u iz Tužilaštva.

Prilikom saslušanja osumnjičeni je priznao navode krivične prijave uz objašnjenje da je preteću poruku uputio Radovanoviću iz revolta zbog njegovih objava na društvenoj mreži „Instagram“.

„Sa okrivljenim L. B. je zaključen sporazum o priznanju krivice kojim je pristao da mu bude izrečena uslovna osuda na godinu dana zatvora, koja neće biti izvršena ako okrivljeni u vremenu proveravanja od tri godine ne učini novo krivično delo. Sporazum predviđa i izricanje zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenim“, rečeno je UNS-u.

Taj sporazum između tužilaštva i okrivljenog nije pravnosnažan i čeka se odluka suda koji u daljem postupku može da ga prihvati ili odbije.

UNS je pretnju smrću koju je novinar Vojin Radovanović dobio odmah prijavio Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal kroz mehanizam Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari