UNS: Presuda po žalbama za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića u narednih mesec dana 1Milan Jovanović Foto: BETAPHOTO/LILIT ANDRIC/DS

Apelacioni sud u Beogradu trebalo bi u narednih mesec dana da donese presudu po žalbama tužilaštva i odbrane u slučaju paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića, prenelo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Iz udruženja su podsetili da se tužilaštvo žalilo na visinu kazni tražeći da budu strože, dok je odbrana tražila preinačenje presude i oslobadjanje okrivljenih odnosno ukidanje presude i vraćanje postupka prvostepenom sudu na odlučivanje.

Nekadašnji predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović osudjen je u februaru na četiri godine i tri meseca zatvora jer je sud utvrdio da je naručilac paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Na istu kaznu osudjen je, kao neposredni izvršilac, i Aleksandar Marinković, koji je u bekstvu, a za kojeg je sud utvrdio da je bacio Molotovljev koktel u garažu Jovanovićeve kuće.

Na četiri godine osudjen je Vladimir Mihailović, u to vreme aktivni policajac, koji je kao posrednik pronašao izvršioca tog dela.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.