UNS: Upućene pretnje urednici Jedinstva Radi Komazec 1Foto: Logo

Odgovorna urednica „Jedinstva“ Rada Komazec tražila je od Udruženja novinara Srbije (UNS) zaštitu zbog pretnji koje su joj poslednjih dana upućene, nakon postavljenih pitanja na redovnim konferencijama za medije o stanju sa korona virusom.

Kako se navodi u današnjem saopštenju UNS-a, Komazec je uputila pismo predsedniku tog udruženja Vladimiru Radomiroviću, u kome je navela da su pretnje počele kada i redovne konferencije za medije o stanju sa korona virusom.

„Vređali su me jer nisam postavljala pitanja po ukusu određene grupacije. Moja pitanja su, uverena sam, bila profesionalna i odnosila su se isključivo na aktuelni problem sa kovidom-19. U najužoj porodici imam troje lekara, od kojih je jedan doktor medicinskih nauka te ponešto znam o medicini. Ono što ne znam pitam njih“, navela je u pismu.

Ona je navela da je na početku epidemije korona virusa u Srbiji u redakciji „Jedinstva“ bio dogovor da kolege prate sva dešavanja na Kosovu i Metohiji, dok bi Komazec pratila dešavanja u Beogradu, i da, kako je navela, „daju zbirni tekst u štampanom izdanju novina, a dnevne informacije objavljujemo na sajtu“.

Dodala je da je jači talas uvreda krenuo je posle njenog pitanja psihijatru Ivani Karličić Stašević – „kako objasniti da Srbi na Kosovu i Metohiji 20 godina izdržavaju u getu i neprijateljskom okruženju, a pored toga sačuvaju mentalno zdravlje, solidarnost i humanost i mogu li biti primer izdržljivosti svim ostalima kako prebroditi dane u izolaciji zbog globalne pandemije koronavirusa“.

„Jako sam uplašena za život i prestala sam da idem na konferencije. Ne znam gde i kada me mogu sačekati i prebiti likovi sa Tvitera sa tolikim stepenom mržnje“, navela je Komazec u pismu.

Ona je napisala da očekuje da će je zaštiti Udruženje novinara Srbije, čiji je član 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari