Uprava carine: Vikendom čekanje na granicama 1Foto: Dejana Majstorović (arhiva)

Najveće opterećenje na graničnim prelazima je tokom vikenda, pre svega na Gradini i Preševu, saopšteno je iz Uprave carine.

Na Horgošu se trenutno na ulazak u zemlju čeka oko 180 minuta, dok je na izlazu situacija nešto bolja i zadržavanje je u proseku oko 20 minuta.

Na graničnom prelazu Kelebija za sada nema dužeg zadržavanja ni ulazu ni na izlazu, što ne znači da se to neće promeniti već u narednim satima.

Na graničnom prelazu Preševo čeka se do 30 minuta i na ulazu i na izlazu iz zemlje.

Na Gradini, prelazu koji koriste putnici ka Bugarskoj ili Turskoj, na ulazu nema zadržavanja, dok se na izlaz iz zemlje čeka do 30 minuta.

Na Batrovcima se na ulazu čeka do 90 minuta, dok na izlazu nema zadržavanja, a kada je reč o prelazu Šid, na ulazu se vozila zadržavaju do 60 minuta, a na izlazu bez zadržavanja.

Na najvećem prelazu ka Crnoj Gori – Gostunu na prelazak granice se, i na ulazu i na izlazu iz zemlje, čeka do 30 minuta.

Iz Uprave carine savetuju građanima da potraže alternativu za najfrekventnije prelaze, naročito tokom vikenda, a realno stanje na prelazima mogu pratiti i putem kamera Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari