Zeleno svetlo za projekat izgradnje fudbalskog stadiona u Vranju 1Ovako će izgledati novi stadion u Vranju, foto: Grad Vranje

Nakon javne rasprave koja je trajala od 26. septembra do 2. oktobra i stručne kontrole sačinjen je izveštaj kojim je Komisija za planove skupštine grada dala predlog o prihvatanju Urbanističkog projekta novog stadiona koji će biti izgrađen u Vranju, po standardima UEFA.

Uvid u ovaj projekat, koji je imao novinar Danasa, govori da je reč o sportskom objektu koji će imati kapacitet od 8.302 sedišta na ukupnoj površini od blizu 28.000 kvadratnih metara.

Objekat će biti građen na lokaciji sadašnjeg stadiona kod Kompanije Jumko i spada u četvrtu kategoriju Stadionske infrastrukture po pravilima UEFA.

Za izgradnju će biti uloženo više od 18 miliona evra, a ovaj stadion je deo državnog projekta koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić.

Nakon peticije građana lokacija za izgradnju novog stadiona pomerena je na prostor gde se sada nalazi sportski kompleks sa bazenom koji je nekada bio u vlasništvu Kompanije Jumko, a potom je na osnovu konverzije dugova prešao u posed Grada Vranja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari