Kreni-Promeni: Uspešno izvedena jednočasovna blokada saobraćaja 1Foto: K. Bondžulić (Arhiva)

Najavljena jednočasovna blokada vitalnih saobraćajnica u celoj Srbiji uspešno je izvedena zahvaljujući veličanstvenoj hrabrosti i dostojanstvenom protestu svih građana koji su u njoj učestvovali, ocenili su iz pokreta Kreni-Promeni.

Kako se navodi u saopštenju, uslovi za prekid protesta su da predsednik države Aleksandar Vučić odbije da potpiše protivustavni Zakon o eksproprijaciji i da se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.

Direktor za kampanje u pokretu Kreni-Promeni Savo Manojlović je rekao da će, u slučaju da ta dva uslova ne budu ispunjena, pozvati sve građane Srbije da naredne subote sednu u automobile i da u grupama od 10 do 20 vozila blokiraju autoputeve i magistralne puteve.

On je pozvao i sve političke grupacije da učestvuju u najavljenim protestima, ali da ne prave veća grupisanja koja je lakše blokirati.

Posebno ističemo da je policija odbila predlog da se mirnim i koordinisanim okupljanjem kontrolišu skupovi, zbog čega je širom Srbije dolazilo do brojnih incidenta, za šta odgovornost snose funkcioneri policije koji su odbili kontrolisani protest, kazao je Manojlović.

On je pozvao advokate koji žele da pruže besplatane usluge uhapšenima da se jave Pokretu, a sve građane koji su imali problema da ih kontaktiraju na mejl [email protected], gde će Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti koordinisati pružanjem pravne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari