USPR: Nasilje u osnovnoj školi u Gospođincima 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

U Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Gospođincima dešava se nasilje trećeg stepena za koje nije sazvan Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, jer je onaj ko ga saziva jedan od onih koji čine nasilje, saopštila je danas Unija prosvetnih radnika Srbije (USPRS).

Kako navodi, sve je počelo pred 1. decembar, a kulminiralo je prvog dana decembra dok su se nastavnici te škole borili protiv svih vrsta nasilnog ponašanja – tada je predsednicu sindikata saslušavala prosvetna inspektorka u prisustvu direktora škole i dva uniformisana policajca.

„Verovatno je lakše isleđivati jednu ženu, nego juriti prestupnike ili je možda akcija ‘Stop nasilju u školama’ u Gospođincima zločin“, ističe se u saopštenju Unije.

Prema tvrdnjama Unije, od tada do danas pritisci na 40 ljudi, članova i simpatizera USPRS u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ ne prestaju.

Unija je navela da se „prosvetnoj inspektorki svidelo pa dolazi često i maltretira sve po redu“, direktor je „malo na bolovanju, malo nije“, a policajci su se „trenutno pritajili“, tako da ne znaju šta rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari