UST: Ohrabrujuće što je Ministarstvo pravde imalo sluha za rešavanje problema nejednake opterećenosti sudova 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) ukazalo je danas na značaj donošenja i usvajanja predloga za izmenu Zakona o parničnom postupku, navodeći da se u načelu slaže sa predloženim Nacrtom Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom posupku, koji je Ministarstvo pravde objavilo 19.maja 2021. godine na svom sajtu.

U saopštenju UST posebno ističe da je „veoma pohvalno i ohrabrujuće što je Ministarstvo pravde imalo sluha za rešavanje postojećeg problema nejednake opterećenosti sudova, kao i za mnoge druge poteškoće, na koje je upravo UST ukazivalo i davalo sugestije prilikom pripremanja Nacrta Zakona i izmenama Zakona o parničnom postupku“.

Udruženje navodi kako „ima razumevanja za primedbe Advokatske komore Srbije“ i nada se rešenju, jer „ideja izmene Zakona o parničnom postupku jeste da se postupak pred sudom olakša, a da građani Srbije brže i efikasnije dođu do pravde“.

„Pozivamo sve sudije da dostave svoje sugestije i primedbe u vezi sa izmenama i dopunama ZPP, navodi u saopšenju UST.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.