Ustavni sud ne menja predsednicu 1Ustavni sud Srbije Foto Aleksandar Roknić

Predsednica Ustavnog suda Srbije Snežana Marković ponovo je izabrana na tu funkciju, na koju će stupiti 26. januara 2023. godine, objavljeno je danas na sajtu suda.

U predlogu sudija Ustavnog suda za kandidata za izbor predsednika se, pored ostalog, ističe da je sudija Marković, kao predsednica Ustavnog suda u prethodnom trogodišnjem periodu, iskazala visoke profesionalne i organizacione sposobnosti u rukovođenju radom suda.

Posebno su istaknute aktivnosti Marković koje je preduzimala u vreme pandemije korona virusa, čime je obezbeđena zaštita zdravlja kako sudija i svih zaposlenih, tako i učesnika u postupcima pred Ustavnim sudom.

Kako je navedeno, sve preduzete mere omogućile su da Ustavni sud, uz delimične modifikacije načina rada, i u vreme pandemije radi bez prekida.

U predlogu je istaknuto da je vođenje Ustavnog suda u najtežim uslovima njegovog rada i delovanja nepobitna potvrda izuzetnih organizacionih sposobnosti i odgovornog profesionalnog rukovođenja radom Ustavnog suda.

U predlogu sudija je zaključeno da iskazane organizacione sposobnosti, stručnost i dobar profesionalni odnos sa kolegama sudijama i zaposlenima u Stručnoj službi Ustavnog suda, predstavljaju više nego dovoljnu preporuku da će sudija Snežana Marković, ponovnim izborom na funkciju predsednika Ustavnog suda, nastaviti da ovu funkciju obavlja sa uspehom i odgovorno, obezbeđujući kontinuitet u radu Ustavnog suda, dodaje se u saopštenju.

Marković je zahvalila na ukazanom poverenju ponovnim izborom na funkciju predsednika Ustavnog suda, na dosadašnjoj profesionalnoj i kolegijalnoj saradnji i istakla da će funkciju predsednika Ustavnog suda nastaviti da obavlja odgovorno i posvećeno, sa velikim ličnim i profesionalnim zadovoljstvom, u cilju daljeg jačanja položaja Ustavnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari